Linus 6 månader!

Måndagen den 21e september. Idag är Linus 6 månader gammal! Det är inte klokt vad stor han har blivit! Grattis vår älskling!


Grillade korv i skogen!

Söndagen den 20 september var vi ute i skogen med ett par mammor från Pontus dagis och lekte och grillade korv. Det var en varm och härlig dag och vi hade det jättemysigt.

Linus sitter i Elviras knä.

Det var gott med korv.

Pontus eldar upp lite pinnar.

Elvira tycker verkligen om bebisar. Här kramas hon med Nicole. Och så har hon lånat Linus mössa och Linus har fått låna Elviras mössa så länge.


Nere hos mormor och morfar! Lisbeths 70års fest!

På kvällen den 11e september åkte vi för att fira Lisbeth som fyllde 70år idag!

Vi hade samlats hemma hos Misan för att överraska henne och fira hennes 70års dag! Här står i trädgården och skålar för henne.


Misan och Linus

Här tror jag att Misan har hittat ett av Linus långa hårstrån på huvudet. Han har ju inte så mycket hår men här och var står där ut ett långt hårstrå. Misan sa lite retsamt att han har ju sitt hår på öronen. =)

Pontus var så glad att där var så många som ville spela fotboll med honom! Här står Jesper som är Emmas pojkvän och spelar lite med Pontus.

Sen var det uppdukat för kräftskiva inne i stora salen!

Lisbeth håller tal

Pontus hade så många som tog hand om honom hela kvällen. Här sitter han och busar lite med Oskar

Pontus ville också skåla för Lisbeth

Mormor med både Pontus och Linus i knäet! Linus lyckades mamma tyvärr inte få med på bilden =)

Det var en fantastisk kväll och det verkade som att Lisbeth var otroligt nöjd med sin 70års dag hon också!

Det var inte så lätt att gå och lägga sig för Pontus när det var så mycket roligt som hände omkring honom. Men efter att Freja hade suttit med honom en stund vid sängen och sjungit för honom så somnade han gott. Han hade nog vaknat till lite senare på kvällen för när vi kom in och kollade till honom så hade Freja snällt lagt sig för att mysa lite med honom i sängen och då somnade de så gott där båda två tillsammans.

Sen tog tyvärr mammas batterier i kamerna slut och inte hade hon kommit ihåg att ta med sig laddaren heller. Och när vi skulle ta fram morfars kamera så fungerade inte den heller. Så resten har vi tyvärr inga bilder ifrån. Men vi passade på att träffa Mia och Emma lite och så tog vi en fika hemma hos gamla farmor Gullan. Det blev en jättemysig helg och det hände faktiskt en jättestor sak i Pontus liv denna helg också. På fredagen kissade han för första gången någonsin på toaletten. På lördagen handlade vi kallsonger till honom och sen hade han inte blöjan på mer på hela helgen förutom när han sov. Och det gick helt otroligt bra. Bara en enda liten olycka på hela helgen! Det är helt fantastiskt! Vilken stor kille han har blivit!


Nere hos mormor och morfar! Hälsade på Stina och tjejerna!

På kvällen den 10 september tog mamma Pontus och Linus i bilen och åkte ner till mormor och morfar. Både mormor och morfar jobbade på fredagen så då passade vi på att hälsa på Stina, Tilde och Ebba. Här sitter Tilde och leker lite med Linus.

De hade en björnbärs buske i trädgården. Det tyckte Pontus var gott!

När alla de svarta bären var slut så gick det ju bra att äta några röda som inte var riktigt färdiga än. Pontus ville gärna bjuda Tilde på några.Sen blev vi bjudna på lunch ute i solen också.

Tack för en trevlig dag!


I stadsparken med Anders

Tisdagen den 8 september var vi nere i stadsparken med Anders och lekte.

Här kastar Pontus först ner en pinne för rutschkanan som han sen skulle åka efter.

Linus satt snällt i vagnen och tittade på.

Det finns en jättestor och fin lekpark men Pontus tyckte att det var roligast att klättra på stenarna som fanns utanför lekparken. Så Anders hjälpte honom snällt att klättra upp och ner för stenarna.

Sen lärde Anders Pontus något nytt. Att man kunde gå balansgång på muren. Det var ju jätteroligt och spännande.

Hej hej! Här står han uppe på muren och vinkar till sin något oroliga mamma! =)


Fika med mammagruppen!

På måndagen den 7e september hade vi träff med mammagruppen! Vilka härliga nya vänner vi har träffat. Denna gång var det Carin som stod för fikat och hon hade gjort en jättegod fruktsallad. Hon tog lite bilder också så här är hennes bilder från vår mysiga lilla fikastund.

Linus fick låna Indras hoppgunga.

Barnen ligger och leker lite på golvet tillsammans.

Tittut

Här är lite andra bilder som Carin har tagit tidigare. Dessa bilderna togs den 20e juli!
Här är Linus, Indra och Elna på rad.

Elna

Indra

Linus

Visst är de helt underbara och fina våra små gullungar!


Indra med familj hälsade på!

På lördagskvällen den 5 september kom Indra med familj och hälsade på. Indra är 5 dagar yngre än Linus och vi är i samma föräldra/mammagrupp. Här sitter Indra med mamma och pappa i bakgrunden.

Indra har två större syskon. Nova och Mio som sitter här och äter med Pontus.

Mamma Carin och Indra myser lite.

Tack för en supertrevlig kväll!


Med Hugo och Wendy i stadsparken

Onsdagen den 2 september mötte vi upp Wendy och Hugo på lekparken i stadsparken.

Pontus har börjat med något nytt att åka på andra sidan säger han. På mage men som tur är ännu med fötterna först.Hejar på Sverige!

Fredagen den 28e augusti
Så var det dags för damernas premiärmatch i fotbolls EM och grabbarna var laddade inför matchen. Linus som har lärt sig att sitta ganska bra nu hade fått på sig Sverigekläder speciellt för dagen.Lekte på lekparken med Hugo och Wendy.

Torsdagen den 27 augusti träffade vi Hugo och Wendy på lekparken ner vid Hugos dagis. Mamma hade tagit med lite av mormors goda bullar som vi hade kvar i kylen. Det fick oss att tänka lite extra på mormor som fyllde år just idag. Grattis!!

En stor lekpark men det roligaste att leka med var de stora stenarna som man kunde klättra upp på…

och sen hoppa ner från…

sen upp igen och så vidare…


Hälsade på Hugo och Matilda!

På tisdagen den 25e augusti åkte vi till Matilda och Hugo. De bjöd på fika ute på lekparken utanför deras hus. De har ett par andra barn i samma ålder på gården där de bor och de brukade samlas ute på lekparken. Så var det även idag. Så himla mysigt.

Sen bjöd Matilda på köttbullar och spaghetti ute i solen.


Hugo med failj hälsade på!

Söndagen den 23 augusti kom Hugo, Per och Wendy och hälsade på. Vi fick en härlig kväll med fint väder så vi kunde sitta ute och äta.Mamma och Linus myser liteVi hade eldat i tunnan så efter maten tog vi ett varmt och härligt bad i tunnan tillsammans.Hugo älskar att bada. Han satte sig på kanten och kastade sig vilt ner i vattnet till pappa Per som fick vara på allerten hela tiden.

pappa var också med


Hälsade på Agnes

Lördagen den 22e augusti var vi hemma hos Agnes och hälsade på. Det var väldigt skönt väder så vi var ute och lekte lite i trädgården.

Pontus hittade en boll och sen var han nöjd.

Agnes ville också vara med och kasta boll.

Oj, vad de busade tillsammans

De sprang runt runt båda två.

Sen kastade de sig ner på marken och låtsades ramla.

Sen hände något väldigt roligt att stå och titta på. För när de skulle upp igen för att busa vidare så reste sig först Pontus upp. Agnes låg kvar på marken och sträckte upp handen så att Pontus skulle komma fram och ta tag i hennes hand och hjälpa henne upp. Sen började de springa runt igen, men varje gång de skulle resa sig så hjälpte Pontus Agnes att komma upp. Vilken gentleman, undra om det kommer att vara såhär när de är tonåringar.

Vi satt ute och åt men efter maten gick vi in och mös lite inne i värmen.Ylva och Ola hälsade på.

Fredagen den 21e augusti kom Ylva och Ola och hälsade på. Här sitter vi och fikar lite på altanen.

Pontus var på ett strålande humör trots att han inte hade vilat något idag.

Efter fikat gick vi en promenad och gick och lekte lite på lekparken. Ibland är det skönt att ha små barn med sig så får man en anledning att själv få leka lite på lekparken.

På vägen hem somnade Pontus i vagnen och det var nästan helt omöjligt att väcka honom.

På vägen hem somnade Pontus i vagnen och det var nästan helt omöjligt att väcka honom.

Men Linus var pigg och glad.Ett nytt försök på Skansen

Dagen efter åkte vi som bestämt alltså till Skansen igen och äntligen fick vi se på aporna.Sen gick vi in till Lemurerna. Och det var precis matdags.Det var kul att kunna stå så nära dem när de sprang runt om oss.

Här sitter en liten lemue och äter.Sen gick vi in och tittade på ormarna

Här tittar vi på små jordekorrarSen gick vi in i något som de kallade barnens regnskog

Där sprang omkring apor i regnskogen och de var precis ovanför huvudena på oss.

Här stod Linnus jättebra och det verkade väldigt roligt att titta på fiskarna.

Och så tittade vi på krokodilernaSen hittade vi Nemo och det var nog det roligaste av allt tyckte Pontus

Linus var helt faskinerad av fiskarna. Här tittar han på Doris! =)

Mamma vågade klappa både den stora ormen…

och den läskiga spindeln…Sen åt vi lite lunch och det blev en repris på de goda köttbullarna från dagen innan. Efter lunchen gick vi till lekparken och lekte lite.

Sen gick vi för att titta på lite mer djur.

Här har vi renarna.Det var fina vyer påvägen mellan alla djuren.

Här kommer en lycklig kille som redan har glömt bort att han haft ont i armen igår. Det var lite stelt på morgonen och han rörde den knappast men när det fanns så mycket roligt att titta på så glömde han det fort.

Här ligger björnana i en hög och vilar sig

Och så fick vi se lodjuret också. Det brukar vara väldigt skyggt och förut när vi varit där så har vi inte sett det så det var roligt.Nu började Pontus bli riktigt trött i bena och det var ju inte så konstigt så mycket som vi hade gått hela dagen.

Vi hade en fantastisk dag! Tack Mia och Stina för allt!


RSS 2.0