Kolmården!

Torsdagen den 2 juni åkte vi till Kålmorden för att fira att farmor fyllt 60. Efter en hel del kö genom Stockholm så kom vi fram lagom för att hinna till sälföreställningen. Farmor och Bernt kom nästan precis samtidigt.


Sälarna var superfina.

En säl har låtsats dö så då utför de hjärt- och lungräddning på den.  =)


Tog en snabb titt på tigrarna innan det var dags att gå tillbaka till hotellet och duscha innan middagen.

Till och med tigrarna behövde svalka av sig lite i vattnet i värmen.


På kvällen firade vi farmor!
På kvällen åt vi supergott och efter det tog vi en sväng om nere i barndiscot.


Dagen efter var det Linneas födelsedag och vi firade henne med skönsång och paket på sängen!
Våra myspojkar!
Johan hade sytt en klänning själv till Linnea! Helt fantastiskt fin!

Medans farmor fick en spa behandling passade vi på att bada lite i hotellets fina pool, eller äventyrsbad som de kallade det. Det var supermysigt och perfekt för oss alla.


Istället för tårta så fick Linnea en stor Toblerone och den ville hon förstås dela med sig av. Men det var ju supervarmt så det blev lite kladdigt. =)


Som vanligt såg Linus ut som en enda stor kladdig Toblerone medans Pontus som vanligt inte kladdade ner sig alls. Och när pappa sa till Pontus att om han inte skyndade sig att äta så skulle han bli kladdig så gav han snabbt den till pappa. Han ville inte ha mer så riskerade han ju inte att kladda ner sig alls. =)

När parken hade öppnat passade vi på att ta oss en tur med den nya unika linbanan som var alldeles nyöppnad i parken

Det var så fantastiskt att få åka runt och titta på alla djuren.
Det mäktigaste av allt var förstås att se lejonen!


Aporna var helt fantastiska att titta på!Sen gick vi och tittade på de mäktiga noshörningarna!

Och elefanterna


Här på ”Savannen” gick djuren tillsammans.Åkte ner och hälsade på mormor och morfar!

Torsdagskvällen den 26e maj åkte jag och barnen ner till mormor och morfar. Som vanligt kom vi fram mitt i natten och barnen var så fantastiska i bilen som vanligt! =)

På fredagnen jobbade mormor så vi ville passa på att överraska henne med att göra lite chokladbullar. Båda barnen var så duktiga så och var med hela tiden och hjälpte till. Pontus rullade dem i pärlsocker och Linus de i kokos. Som ni kanske förstod så blev det julite spill under bakningen när man har två små hjälpredor i köket. Men de hjälpte gärna till att sopa efter sig också.

Mina små duktiga älsklingar


När mormor kom hem spelade vi lite luffarschack.

Morfar läser saga


Senast vi var nere så var Linus helt överlycklig när han lyckades spela badminton riktigt bra med en hemmasnickrad racket som morfar själv har gjort. När vi sen kom hem ville han inte spela med de större längre racketarna vi har hemma. Jag vill ha ett sådant som morfar har sa han! Så då fixade morfar att Linus skulle få ett alldeles eget sådan fint racket. Här håller de på att limma det. Men Linus ville inte vänta tills det var färdigt. Och sen dess har han burit med sig sin racket nästan hela dagarna. Så kul att se.

Och man kunde verkligen se lyckan när limmet äntligen hade torkaroch han fick spela med sin egen racket.

På lördagseftermiddagen åkte vi in till Folketspark i Malmö. Vi hade turen att just idag hade brandmännen i Malmö lite uppvisning och barnen fick även leka lite brandmän. Här fick Pontus testa en riktigt brandsläckare med en snäll brandman.


Där stod även en brandbil som grabbarna gärna ville sitta i.

Linus ville ju förstås också prova köra brandbil.

Sen träffade vi Jenny och Dante och lekte lite tillsammans med dem. Vi började i lekparken och Dante var ju superduktig på att klättra. Tur för mitt mammahjärta att Pontus höll sig lite längre ner. =)

Sen gick vi bort till karusellerna. Och det var förstås radiobilarna som lockade mest. VI testade med att Linus fick åka med när Pontus körde. Från början såg det ut att gå jättebra. 

Men efter halva åkturen var det lite läskigt så personalen fick lyfta ur honom och Pontus fick fortsätta på egen hand.

Men sen gick vi vidare till veteranbilarna och dem älskar ju Linus. Han tog med sig morfar på en sväng.


Pontus och mormor tog en annan bil! =)

Sen fortsatte vi till alla de andra roliga karusellerna.
På söndagen var det ju morsdag och det skulle ju firas. Det var strålande väder så vi tog med oss både gammelmormor och gammelfarmor till en mysig park i Malmö och både lekte och fikade tillsammans.

Det var en supermysig park med en liten ankdam också.

Morfar tog med sig barnen ner till vattnet för att mata ankorna lite med kex!Colins kallas

På lördagen den 22a maj var vi bjudna till Colin på kallas. Han hade ju fyllt 4 i veckan och det var pirattema på kallaset!


Här är alla piraterna på skattjakt!

Här har barnen hittat en stor myrstack i skogen

Här har barnen hittat skatten i skogen! De hittade klubbor under ett träd! Nöjda barn fortsatte sin jakt på en ännu större skatt.

Och de hittade den. En stor låda full med godispåsar!

Linus klipper gräset lite! =)

Sen var det dags för tårta. Och ännu ett konstverk av Lotta!


Erik och Ami hälsade på!

På kvällen kom Erik och Ami och hälsade på!

Eftersom Martin är både gudfar och så var det ju trots allt hans födelsedag också så var det ju på tiden att lille Elliot fick testa lite glass. Och det var väldigt uppskattat!

Pontus sitter och busar med Elliot i pappas knä!Pappa fyller år!

Lördagen den 14e maj var det ju pappas födelsedag!

Så barnen väckte honom med sång och paket tillsammans med farmor och Bernt. Sen gick vi iväg en sväng till en lekpark och lekte lite.

Barnen tittar på myrorna.Farmor och Bernt hälsade på!

Fredagen den 13 maj kom farmor och Bernt och hälsade på! De kom sent på kvällen så här fick Linus lyxen att få somna i farmors knä i soffan.


Myggen har kommit till Storvreta!

110512

Linus nyss hemkommen från förskolan. Lite myggbiten!


Åkte ner till mormor och morfar.

Torsdagen den 5 maj åkte jag och barnen ner till skåne och hälsade på mormor och morfar. Vi körde på natten och barnen var som vanligt så otroligt snälla och sov hela vägen ner. Redan på fredagen kom Ylva och Viktor och hälsade på. Vi gick iväg till en lekpark.Här sitter Ylva och Linus och luktar på lite blommor. =)


Gungade lite


Ylva gungar på grabbarna. Viktor ligger och sover middag så då passade mina grabbar på att leka med Ylva så mycket de orkade.

Här har Viktor vaknat iaf och kryper omkring i gräset och njuter av det härliga vårvädret i skåne.

När mormor kom hem från jobbet så ville ju förstås Pontus visa henne hur duktig han blivit på att cykla utan stödhjul. Så på lördagen tog vi en lång promenad.

På kvällen åkte vi hem till Lisbeth och lekte och busade. Här springer grabbarna och busar tillsammans i trädgården.


På söndagen tog morfar med sig båda grabbarna och cyklade lite. Och för första gången lyckade Linus faktiskt börja trampa runt tramporna lite själv.


Martin åkte till Kina!

Söndagen den 1a maj åkte Martin iväg med jobbet till Kina. Det blev en fantastisk resa med många upplevelser. Det blev många minnesbilder men eftersom inte jag var med så blev det inte så många som Martin var med på själv. Här har en snäll kines iaf tagit en bild så att vi här hemma också får se att han faktiskt var där!


RSS 2.0