Åkte ner och hälsade på mormor och morfar!

Torsdagskvällen den 26e maj åkte jag och barnen ner till mormor och morfar. Som vanligt kom vi fram mitt i natten och barnen var så fantastiska i bilen som vanligt! =)

På fredagnen jobbade mormor så vi ville passa på att överraska henne med att göra lite chokladbullar. Båda barnen var så duktiga så och var med hela tiden och hjälpte till. Pontus rullade dem i pärlsocker och Linus de i kokos. Som ni kanske förstod så blev det julite spill under bakningen när man har två små hjälpredor i köket. Men de hjälpte gärna till att sopa efter sig också.

Mina små duktiga älsklingar


När mormor kom hem spelade vi lite luffarschack.

Morfar läser saga


Senast vi var nere så var Linus helt överlycklig när han lyckades spela badminton riktigt bra med en hemmasnickrad racket som morfar själv har gjort. När vi sen kom hem ville han inte spela med de större längre racketarna vi har hemma. Jag vill ha ett sådant som morfar har sa han! Så då fixade morfar att Linus skulle få ett alldeles eget sådan fint racket. Här håller de på att limma det. Men Linus ville inte vänta tills det var färdigt. Och sen dess har han burit med sig sin racket nästan hela dagarna. Så kul att se.

Och man kunde verkligen se lyckan när limmet äntligen hade torkaroch han fick spela med sin egen racket.

På lördagseftermiddagen åkte vi in till Folketspark i Malmö. Vi hade turen att just idag hade brandmännen i Malmö lite uppvisning och barnen fick även leka lite brandmän. Här fick Pontus testa en riktigt brandsläckare med en snäll brandman.


Där stod även en brandbil som grabbarna gärna ville sitta i.

Linus ville ju förstås också prova köra brandbil.

Sen träffade vi Jenny och Dante och lekte lite tillsammans med dem. Vi började i lekparken och Dante var ju superduktig på att klättra. Tur för mitt mammahjärta att Pontus höll sig lite längre ner. =)

Sen gick vi bort till karusellerna. Och det var förstås radiobilarna som lockade mest. VI testade med att Linus fick åka med när Pontus körde. Från början såg det ut att gå jättebra. 

Men efter halva åkturen var det lite läskigt så personalen fick lyfta ur honom och Pontus fick fortsätta på egen hand.

Men sen gick vi vidare till veteranbilarna och dem älskar ju Linus. Han tog med sig morfar på en sväng.


Pontus och mormor tog en annan bil! =)

Sen fortsatte vi till alla de andra roliga karusellerna.
På söndagen var det ju morsdag och det skulle ju firas. Det var strålande väder så vi tog med oss både gammelmormor och gammelfarmor till en mysig park i Malmö och både lekte och fikade tillsammans.

Det var en supermysig park med en liten ankdam också.

Morfar tog med sig barnen ner till vattnet för att mata ankorna lite med kex!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0